Dygnskortisol-test (x 4)

Det här är testet för dig som vill ha svar på dina kortisolnivåer morgon, lunchtid, middagstid och kväll, dvs fyra gånger på ett dygn. Provet görs med saliv i provrör.

Resultatet kommer hem till dig 1-4 veckor efter att ZRT mottagit ditt prov. Detta test-kit innehåller också ett vadderat kuvert frankerat med porto till USA, samt blankett för tulldeklaration, som du klistrar på utsidan av kuvertet till USA (detta gäller enbart adressater inom Sverige). Du måste själv skriva på kuvertet. Ditt prov kan skickas med normal post eftersom ZRT klarar att analysera blod och saliv som är någon vecka eller två.

Pris: 1 196 :- (testet) + 299 (moms) + 178 :- (betalavg och frakt) =  1 673 kr

 Produkten postas från oss 2-5 vardagar efter din beställning, som är genomförd när du har betalat via PayPal.

Köp ditt test här och få det direkt hem i brevlådan – enkelt och bekvämt

Kortisol frisätts från binjurarna när vi är stressade. Förutom att det gör oss tillfälligt mer aktiva när vi behöver, så blockerar det östrogen och minskar därmed vår fertilitet samt den skyddande effekt som östrogen har. Vid långvarig stress kan binjurarna bli utmattade och yttrar sig genom att du inte kommer upp ur sängen och drabbas av utmattningssymtom. Binjureutmattning är således detsamma som utmattningssyndrom och har en förklaring. Produktionen av kortisol återhämtar sig snabbt efter 3-4 dagars rejäl vila, men du är snabbt tillbaka i samma läge om du inte tar omhand kroppen och minskar stressen. En test på dina kortisolnivåer avslöjar om du behöver ta det lugnt och stressa av och kanske hjälpa kroppen med kosttillskott för att komma tillbaka till bättre energinivå.
Vid svåra besvär kan man behöva hjälp av läkare att få kortisol utskrivet på recept mot för låga värden eller för höga, så att binjurarna får vila och återhämta sig. Bioidentiskt testosteron kan även vara bra att tillföra för att komma tillbaka då testosteronen kan minska kraftigt vid utbrändhet. En test av kortisol och testosteron är ett bra sätt att få reda på stressnivån i kroppen.

Vid utbrändhet kan dina testosteronnivåer sjunka kraftigt och du kan behöva få recept på testosteron som lättast tas i form av gelé på tunnhud. ett salivtest visar lätt om du har lågt testosteron. Köp testosterontest i saliv här.

Kortisol har betydelse vid de flesta viktiga processer i olika organ, t ex ämnesomsättning, immunförsvar, mentala påfrestningar, koagulation. Dessutom motverkar det inflammation. Nivåerna av detta hormon är högst på mornarna och lägst 3-5 timmar efter midnatt. Kortisol är ett av de livsnödvändiga hormoner som krävs för vår överlevnad.

Om du har för mycket kortisol och vid fel tidpunkt:

1) höjd blodsockerhalt
2) fettmetabolismen påverkas, med ökade nivåer av fria fettsyror i blod
3) övervikt/fetma och utveckling av det metabola syndromet
4) depression
5) koagulationsstörningar som blodproppar (som kan leda till hjärtinfarkt)
6) minskad motståndskraft vid infektioner

Både brist och för mycket kortisol kan ge extrem trötthet.

Köp dygnskortisol-test och ta provet i lugn och ro hemma hos dig – svaret kommer med posten

________________________________________________________________