Morgonkortisol-test

JUST NU – UTFÖRSÄLJNING: swisha och få 10% rabatt 590kr/test

Produkten postas från oss 2-5 vardagar efter din beställning, som är genomförd när du har betalat via PayPal – eller med swish, om du vill ha 10% rabatt.

Resultatet kommer hem till dig 1-4 veckor efter att ZRT mottagit ditt prov. För tester som tas via saliv måste du själv skaffa kuvert och porto till eftersom regler för internationella försändelser inte tillåter ZRT att göra det.  Vi rekommenderar dig att skicka provröret i vanligt vadderat kuvert och att det går med med normal post eftersom ZRT klarar att analysera saliv som är någon vecka eller några veckor.

Ord pris: 655:50 kr

SWISHA OCH FÅ 10% RABATT: 590 kr/test (ord pris 655:50 kr)
Swish-nr: 0708 60 90 76 Skriv vilket eller vilka hormoner du vill testa.

Köp ditt test här och få det direkt hem i brevlådan – enkelt och bekvämt

Kortisol frisätts från binjurarna när vi är stressade. Förutom att det gör oss tillfälligt mer aktiva när vi behöver, så blockerar det östrogen och minskar därmed vår fertilitet samt den skyddande effekt som östrogen har. Vid långvarig stress kan binjurarna bli utmattade och yttrar sig genom att du inte kommer upp ur sängen och drabbas av utmattningssymtom. Binjureutmattning är således detsamma som utmattningssyndrom och har en förklaring. Produktionen av kortisol återhämtar sig snabbt efter 3-4 dagars rejäl vila, men du är snabbt tillbaka i samma läge om du inte tar omhand kroppen och minskar stressen. En test på dina kortisolnivåer avslöjar om du behöver ta det lugnt och stressa av och kanske hjälpa kroppen med kosttillskott för att komma tillbaka till bättre energinivå.
Vid svåra besvär kan man behöva hjälp av läkare att få kortisol utskrivet på recept mot för låga värden eller för höga, så att binjurarna får vila och återhämta sig. En test är ett bra sätt att få reda på stressnivån i kroppen.

Vid utbrändhet kan även dina testosteronnivåer sjunka kraftigt och du kan behöva få recept på testosteron som lättast tas i form av gelé på tunnhud. ett salivtest visar lätt om du har lågt testosteron.

Här kan du beställa ett testosterontest!

Detta hormon har betydelse vid de flesta viktiga processer i olika organ, t ex ämnesomsättning, immunförsvar, mentala påfrestningar, koagulation. Dessutom motverkar det inflammation. Nivåerna av detta hormon är högst på mornarna och lägst 3-5 timmar efter midnatt. Kortisol är ett av de livsnödvändiga hormoner som krävs för vår överlevnad.

Om du har för mycket kortisol och vid fel tidpunkt:

1) höjd blodsockerhalt
2) fettmetabolismen påverkas, med ökade nivåer av fria fettsyror i blod
3) övervikt/fetma och utveckling av det metabola syndromet
4) depression
5) koagulationsstörningar som blodproppar (som kan leda till hjärtinfarkt)
6) minskad motståndskraft vid infektioner

Både brist och för mycket kortisol kan ge extrem trötthet.

Köp kortisol-test och ta provet i lugn och ro hemma hos dig – svaret kommer med posten

________________________________________________________________