Rätt mat för sexhormoner

Så här äter du för att stödja dina sexhormoner:

Gör scrambled eggs med gott örtte. Ägg innehåller vitaminer och mineraler som zink, kalcium, järn och B-vitamin det är toppen för sexlivet.

Aminosyran L Arginin som ökar blodcirkulationen och sägs väcka vår lust finns i nötter, baljväxter, kött och fet fisk.

Ostron, är en klassiker, (om du inte tycker om ostron kan du ta tonfisk som också innehåller zink, men även selen, niacin och massor av protein). Ostronets ger zink och fosfor så att vi kvinnor får ett ökat vaginalt sekret, och vi blir alltså fuktigare. Komplettera gärna måltiden med andra skaldjur.

Alkohol – i små mängder Till ostronen kan ni ta lite champagne. Så drick gärna champagnen men aldrig mer än två glas för då kan effekten bli den motsatta. Om du inte dricker alkohol så ta något alkoholfritt bubbel utan socker. Du kan till exempel pressa apelsin eller någon annan frukt och blanda med kolsyrat vatten.

Choklad Desserten kan bli en riktigt mörk choklad. Choklad frigör vårt eget berusningsmedel anandamid. Anandamid är en cannabinoid och det gör oss gladare, piggare och mer på humör för sex!

Bloody Mary Selleri och tomater innehåller substanser som påminner om feromon. Det är hormonet som vi sänder ut för att locka till oss tänkbara sexpartners.

Även frukt har god inverkan på våra feromoner och påverkar också hur vi luktar. Och vem vill inte lukta gott till kärleksakten.

Chili frigör dina endorfiner och ger dig ett lyckorus. Det finns choklad som innehåller chili. Om du gör din egen choklad eller tryfflar så ha i lite chili.

Det är proteiner, frukt och grönsaker som är bäst för sexualiteten. För att få igång passionsdrogerna i kroppen så behövs aminosyror. Det får du genom att till exempel äta kyckling, kalkon och bönor och linser.

Så här förbereder du dig för en kväll i kärlekens tecken:
Minst tre timmar innan kärleksakten ta en omega-3 cocktail på fem milliliter (fyra fem kapslar). Det ger en frisk slida som doftar fint och hjälper mot torrhet. Dessutom hjälper omega-3 musklerna att hålla sig i trim så att de kan jobba, och det är viktigt för upphetsningen och vid orgasm.
Gör det enkelt genom att ta ett stort fat och fyll det med exotiska frukter, mandlar, nötter och frön. Som dryck välj källvatten och eller ett litet glas champagne. För mycket alkohol kan påverka lusten negativt. De exotiska frukterna påverkar slidsekretet så att kvinnan luktar gott.

Frukterna hjälper också feromonerna, det doftämne som finns mycket av vid ägglossning. Det är det som lockar oss par till varandra och gör oss lustfyllda. Tre timmar efter intaget är du som attraktivast och smakar som bäst.

Bästa maten för sex:
Lax, broccoli, brunt ris, apelsin, banan, müsli, fullkornsbröd, havregryn, jordgubbar, kiwi, ostron och skaldjur, linser, melon, mjölk, ost, yoghurt, papaya, svarta bönor, torkade aprikoser, vatten och kyckling, fisk. Maten ska också vara av bra kvalitet gärna ekologisk.

Frukter för att få den goda doften på kvinnans slidsaft och feromoner:
melon
mango
ananas
papaya
kiwi
persiska
grapefrukt
jordgubbar
körsbär
smultron
hallon
banan
äpple
apelsin
druvor
passionsfrukt
granatäpple
guava

Fakta för ett bra sexliv:
Zink – är viktigt att se till att du inte har brist på. Ta hjälp av din näringsterapeut för att kolla om du har brist. Zink är sex-mineralet nummer ett.
E-vitamin – brist på E-vitamin ge män besvär med impotens. E-vitamin kan påverka kvinnors fruktsamhet.
C-vitamin – hjälper dig att producera könshormoner och är en stark antioxidant som håller dig glad och pigg.
Järn – hjälper din kropps celler att producera energi. Betydelsefullt för den sexuella upphetsningen.
Kalcium – viktigt för din kropp och din orgasm.
Magnesium – behövs bland annat för att du ska kunna få orgasm. Är också muskelavslappnande och är bra att ta på kvällen varje dag. Om du lätt får kramp har du brist på magnesium. Ingen fara att ta för stor dos, du får då diarré och kan då dra ner på dosen.

Ät en balanserad frukost. Frukosten är det som lägger grunden för den energi du ska ha på kvällen. Tänk på att få i dig mycket protein som bygger energi till kvällen. Färska bär och nötter är också energigivande inför att du ska träffa din partner.
Ät inte snabba kolhydrater. Det gör att blodsockret sticker i höjden och sedan faller handlöst. Det enda du är sugen på efter en stor pastamåltid är en tupplur.
Drick mycket vatten, det gör dig skärpt både mentalt och fysiskt. Låg vätskenivå gynnar inte alls sexlivet.
Drick inte Coca-cola, energidrycker, kaffe eller te. Koffeinfyllda drycker kommer definitivt inte att boosta sexlusten.
Ät inte dåliga fetter och transfetter. De täpper till dina artärer och sänker ditt blodflöde. Det gör även att mindre blod strömmar ned till underlivet och du blir därför mindre upphetsad. För mannen kan erektionsproblem uppstå.
Bra proteinkällor: Lätta proteiner som fisk och kyckling är bra. Utan protein sjunker dopaminet i hjärnan och det gör att känslor som lycka och förälskelse försvinner.
Dåliga matkällor: Undvik snacks med mycket kolhydrater och kalorier. Det sätter sig kring midjan och du känner dig antagligen svullen och oattraktiv.

_____________________________________________________________

Läs mer:
Sex och lust
_____________________________________________________________