Övning för anti-aging

När du vaknar på morgonen, stanna kvar en stund och känn igenom hela kroppen från tårna till toppen av ditt huvud. Känn även de inre organen som tarmar, lever, njurar, mage, lungor och hjärta. Om du har ont eller är stel någonstans så andas in några gånger i den punkten och fortsätt genom hela kroppen. Tanken är att du ska lära dig vad du känner i kroppen och kanske få mer fokus på dina känslor. När du blivit van vid övningen kan du göra den snabbt vid en paus under dagen för att få mer kroppsnärvaro och avslappning. Gör du denna övning regelbundet kommer du minska din stress rejält.

När du är i badrummet på morgonen så ställ dig framför spegeln:
1. Sträck på dig och fyll lungorna med nytt syre. Rör lite på dig och skaka på kroppen. Sträck på ryggen, sänk axlarna och lyft bröstet så du står med god hållning. Andas hela tiden lugnt och djupt, in och ut genom näsan.
2. Se dig själv i ögonen och lägg fokus på hjärtat.
3. Smek din kind med ena handen och säg till dig själv: ”Jag älskar dig och finns där för dig – vad som än händer. Jag tar hand om dig och hjälper dig så du mår bra. Du är perfekt precis som du är. Jag älskar dig, jag är stolt över dig och att du gör bra saker – hela tiden. Finaste, söta rara (ditt namn) – jag är så glad och tacksam över att finnas till just nu!”
4. Fortsätt i två minuter att säga varma, kärleksfulla och snälla saker till dig själv medan du ser dig i ögonen. Behåll ögonkontakten och låt det komma som kommer spontant av varma och vänliga ord. Var beredd på att du kan få kroppsliga reaktioner och om det händer så låt det bara ske.

Stanna upp ett litet tag efteråt, sluta ögonen, ta ett par djupa andetag och låta övningen landa inom dig. Upprepa övningen varje morgon i två veckors tid, utan att hoppa över någon dag. Om du vågar prova så lovar vi att det kommer hända magiska saker i ditt liv.

Skriv gärna ner i en anteckningsbok om du får några insikter när du gör övningen. När du gjort klart de två veckorna så skriv ner vad du upplevt för förändringar och annat. Motivera dig att fortsätta göra övningen.

_____________________________________________________________

Läs mer:
PMS och klimakteriet
Hjälp vid PMS